TIKA donirala Studentskom centru u Sarajevu opremu za poboljšanje uvjeta smještaja

Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) uručila je donaciju za poboljšanje uvjeta smještaja u studentskim domovima u Sarajevu
Javnoj ustanovi "Studentski centar" Sarajevo donirano je 300 kompleta za spavanje, odnosno 300 jogi dušeka, 300 deka, 600 čaršafa i 300 jastuka koji će korisnicima ovog centra itekako dobro doći.
Direktor TIKA-e za jugoistočnu Evropu Mahmut Čevik kazao je da TIKA u BiH djeluje još od 1995. godine dodajući da se saradnja intenzivirala posljednjih godina. Naglasio je da je TIKA do sada u BiH donirala oko 10 miliona eura.
"Mi smo jedina institucija koja daje, a ništa ne traži zauzvrat. Naša dužnost je da riješimo problem kada ga uočimo. Omladina je budućnost BiH i mi prije svega ulažemo u budućnost", rekao je Čevik.
Generalni direktor JU "Studenskog centra" Sarajevo Emir Kadrić zahvaljujući se na uručenoj donaciji uime studenata i uposlenika ovog centra, izrazio je očekivanje da će saradnja biti nastavljena.
"Toliko ste toga lijepog učinili za studente koji spavaju na jogijima koji su kupljeni još prije rata. Vrijednost ove donacije je 50.000KM", rekao je Kadrić.

 

Copyright © 2015 Studentski Centar Sarajevo | Design by JUSC