Posjeta podpredsjednice Federacije BiH Studentskom centru Sarajevo

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović posjetila je Studentski Centar Sarajevo. Tom prilikom razgovarala je sa direktorom JU Studentski centar, gospodinom Emirom Kadrićem. Direktor je potpredsjednicu FBiH upoznao sa radovima na rekonstrukciji i adaptaciji II Paviljona Studentskog naselja Bjelave kao i o uslovima u kojima borave studenti smješteni u Studentskom centru.
Zajednički stav je da se dosadašnji pristup ovoj važnoj oblasti treba mijenjati, jer zaslužuje mnogo više pažnje, ali i ulaganja, s ciljem poboljšanja kvalitete i osiguranja uslova za jednako kvalitetne mogućnosti za učenje i uspjeh.
Povodom posjete Studentskom centru Sarajevo upriličen je i zajednički iftar sa predstavnicima Udruženja studenata studentskog centra Sarajevo, predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice u BiH i uposlenicima JU Studentski centar Sarajevo. Iftaru je prisustvovao i direktor Agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju Republike Turske (TIKA).
Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović u svom obraćanju studentima istakla je važnost obrazovanja mladih ljudi, te naglasila da su maldi ljudi budućnost Bosne i Hercegovine.
U znak zahvalnosti potpredsjednici FBiH uručen je simboličan poklon od strane Udruženja studenata studentskog centra Sarajevo.

 

Copyright © 2015 Studentski Centar Sarajevo | Design by JUSC