Obavještenja

Obavještenja Studentskog Centra Sarajevo

VAŽNO OBAVJEŠTENJE O USLOVIMA I POČETKU PRIJEMA – ZADUŽIVANJA STUDENATA U STUDENTSKE DOMOVE JU „Studentski centar“ Sarajevo U AKADEMSKOJ 2016./17. GODINI
Prijem i zaduživanje studenata, koji su po raspisanom Konkursu za prijem studenata u studentske domove JU “Studentski centar” Sarajevo u akademskoj 2016./17 godini, ostvarili pravo na smještaj i ishranu u studentskim domovima Sarajevo, počet će sa danom 15.09.2016. godine i trajat će do 23.09.2016. godine.

Prilikom zaduživanja u smislu odredaba prethodnog člana student je dužan:

a. da izvrši uplatu na ime stanarine za 1/2 mjeseca septembra 2016. godinu;
b. da izvrši uplatu od 10 KM na ime cjelokupnog postupka prijema studenata u studentske domove u Sarajevu;
c. da izvrši uplatu od 5 KM na ime zaduženja žetona za ishranu;
d. da izvrši uplatu od 10 KM na ime korištenja Interneta i Bibliotečkog fonda u MMC (naknada se odnosi na cijelu akademsku 2016./17. godinu) u studentskom Naselju-Domu;
e. da izvrši uplatu od 10 KM na ime zaduženja elektronske Stud.card (identifikaciona-kartica za ishranu);
f. orginal ljekarsko uvjerenje izdato od Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Sarajevo

Napomena 1: Brucoši i studenti starijih godina dužni su Upravama Studentskih domova donijeti potvrdu o redovnom studiju za godinu studija koju su naveli prilikom apliciranja za smještaj u Studentske domove, a radi ostvarivanja prava na subvenciju;
Napomena 2: U dogovoru sa Menadžmentom JU SCS i USCC-om studenti su dužni uplatiti 1/2 mjeseca jula 2017. godine prema utvrđenoj kategorizaciji soba u studentskim domovima u Sarajevu (smještaj koji mu je raspodjelom dodijeljen), uz uplatu za mjesec januar.
Obaveze iz prethodne napomene odnose se na studente stanare čiji su kantoni izmirili obaveze prema JU SCS iz prethodnog perioda. U suprotnom student stanar je dužan platiti punu cijenu uključujući i subvenciju.


PDF DOWNLOAD SPISAK PRIMLJENIH STUDENATA U AKADEMSKOJ GODINI 2016/2017


RASPORED STUDENATA SN BJELAVESPISAK STUDENATA PO SOBAMA SD NEDŽARIĆI
OBAVJEŠTENJE O PRIJAVAMA "IZBOR ZA NAJLJEPŠU SOBU"
Kao što smo prethodno najavili u preliminarnom planu i programu aktivnosti, večeras su odrađene prijave učesnika za takmičenje "IZBOR ZA NAJLJEPŠU SOBU 2016." i to kako slijedi: "SN Bjelave" 17 učesnika u ženskoj kategoriji i 7 učesnika u muškoj; "SD Nedžarići" 16 učesnika u ženskoj kategoriji i 5 učesnika u muškoj. Molimo sve takmičare da u što kraćem roku pošalju svoje slike kako bismo mogli iste objaviti na grupi. Pobjednici će biti proglašeni na velikom sportskom događaju "DOMSKA ŠAMPIONIJADA" u "SN Bjelave" 21.05.2016. godine ovom prilikom pozivamo sve studente da prisustvuju svečanom činu proglašenja pobjednika i ujedno uživaju u kulturno-sportskom programu na kojem intezivno radimo posljednjih nekoliko dana. Vaš USSC.
Obavijest o planiranim aktivnostima USSC-a do jula 2016. godine:
- Organizovani odlazak na otvaranje dzamije Ferhadije u Banja Luci;
- Organizovana posjeta Visegradu i Foci;
- Mjesecne nagrade iznenadjenja za najurednije muske i zenske sobe;
- Izbor za najljepsu musku i zensku sobu;
- "Domska Šampionijada" turnir u malom fudbalu, basketu, odbojci,tenisu, stonom tenisu,šahu;
- Izlet u Ulcinj; - Organizovano pracenje "EURO 2016";
- Kulturno-vjerski program u mjesecu Ramazanu;
- Izlet na Boracko jezero.
Vas USSC!!!


POMOZI.BA U ime JU „Studentski centar“ Sarajevo, zahvaljujemo se udruženju „Pomozi“ na doniranim maskama za zaštitu od aerozagađenja za studente.

MASKE SE MOGU PODICI NA RECEPCIJAMA SN „BJELAVE“ I SD „NEDŽARIĆI“

VAŽNO JU “STUDENTSKI CENTAR“ SARAJEVO POSTIGAO JE DOGOVOR SA VLADOM USK U SMISLU REDOVNOG IZMIRIVANJA OBAVEZA TE ĆE SE STUDENTI IZ USK MOĆI ZADUŽIVATI KAO I SVI DRUGI KORISNICI USLUGA JU „STUDENTSKI CENTAR „ SARAJEVO!

VAŽNO OBAVJEŠTAVAJU SE STUDENTI STANARI SN „BJELAVE“ I SD „NEDŽARIĆI“ KOJI SU UPISALI MASTER STUDIJ DA SU DUŽNI U ROKU OD PET DANA OD UPISA DOSTAVITI POTVRDE O REDOVNOM STUDIRANJU RADI REGULISANJA SUBVENCIJE.

VAŽNO ODLUKOM FEDERALNOG MINISTARSTVA OBRAZOVANJA I NAUKE, KOJI SE TIČE STUDENATA IZ POSAVSKOG, BOSANSKO-PODRINJSKOG,KANTONA DESET I REPUBLIKE SRPSKE U KOJEM STOJI DA ĆE SE FINANSIRATI ISKLJUČIVO STUDENTI KOJI SE ZADUŽE U STUDENTSKE DOMOVE U KONKURSNOM ROKU TAČNIJE OD 15.09. DO 22.09.2015 GOD.

VAŽNO NAPOMENA SVIM STUDENTIMA, BUDUĆIM STANARIMA STUDENTSKIH DOMOVA „NEDŽARIĆI I „ I „BJELAVE“, PRILIKOM ZADUŽENJA KOJE ĆE TRAJATI OD 15.09.2015. GOD. DO 22.09. 2015. GOD. DUŽNI SU DOSTAVITI LJEKARSKO UVJERENJE ZA STUDENTSKI DOM ISKLJUČIVO SA STUDENTSKE POLIKLINIKE SARAJEVO

VAŽNO OBAVIJEŠTAVAJU SE STUDENTI KOJI SU SMJEŠTENI U IV-PAVILJON DA SE NEĆE MOĆI ZADUŽITI 15.09.2015 GOD. ZADUŽENJE STUDENATA SMJEŠTENIH U IV-PAVILJON POČINJE OD 22.09.2015 GOD. S.N. „ BJELAVE“
PDF DOWNLOAD Raspored studenata po sobama Nedžarići 2015
PDF DOWNLOAD Raspored studenata po sobama/pav Bjelave 2015
PDF DOWNLOAD Plakat vodič za brucoše i studente
PDF DOWNLOAD Mapa fakulteta
PDF DOWNLOAD Obavještenje o razduženju

Copyright © 2015 Studentski Centar Sarajevo | Design by JUSC